Etusivu
Reissun etusivu

Alankomaat

Albassardam
Gorincham
Gouda
Haag
Madurodam
Rotterdam
Lossit ja Kanavat

Italia

Mare Di Andora

Itävalta

Feldkirch

Liechtenstein

Liechtenstein

Luxemburg

Luxembourg

Monaco

Monaco

Ranska

Le Lavandou
Lyon
Port Grimaldi
St. Tropez
Strasbourg

Ruotsi

Skavsta

Saksa

Ansbach
Baden Baden
Europa Park
Forceheim
Hannover
Legoland
Luneburg
Osnabruck
Ringsheim
Stade
Yleistä Saksasta

Suomi

Tammisaari

Sveitsi

Alpit
Zurich

Tanska

Bramdrumdam
Korso
Odense

Tulosta
Takaisin
EUROPE TOUR - SUMMER 2003

24.6-13.7.2003

Matkan kuvamateriaalit ja osittain kootut selitykset löydät vasemman navikaation takaa

Kuvamateriaalia varten tuli hankittua Aiptekin PocketCam 3M. Kamera putoili asfalttiin useammankin kerran reissun aikana. Toisaalta mitä sitä turhaan 100 euron kameralta ihmeitä vaatimaan.

Lukuunottamatta menomatkan rankkasadetta Ruotsissa ja hieman viileämpää settiä reissun parin viimepäivän aikana sääolosuhteet olivat erinomaiset. Välimeren rannalla Le Lavandou ja Mare Di Andora toki ilmastollisesti erilaisia kuin Saksan sisäosat.


Yöpymisiä varten ei ollut varattu mitään etukäteen vaan ainoastaan reitin runkoidea oli valmiina. Apuna käytimme Saksan Autoliiton ADACin opusta pääteiden varsilla sijaitsevien majoituspaikkojen osalta sekä saman toimijan kartastoa. Tätä tarvittiin lähinnä siirtymätaipaleella eli menomatkalla Tanskassa ja paluumatkalla Ruotsissa.

Lisäksi Rotterdamista pakomatkalla päädyimme oppaan opetuksella Gorinchamiin. Paluumatkalla käytimme kirjasta vielä Albassardamin kohdalla. Etenkin Saksassa hyvä kirja, mutta mitä etelämmäksi menee sen laajempi skaala majoituspaikkoja on tarjolla, etenkin kun Keski-Euroopan loma-ajankohta on Suomen jälkeen.

Niin yksi vinkki on ottaa mukaan paljon suomalaisia kolikoita. Siis ihan euroa ja senttejä. Etenkin vuosimallia 1999 olevat kolikot ovat keräilykamaa Euroopassa.


   
©2004 Palaute jmuhonen@iki.fi tai slajunen@welho.com